Tordmule

Djurgårdens IF. Och vad som hänt med gamla spelare.


Inte bara för att jag har svårt att uppbringa något känslomässigt band till någon före detta Djurgårdare idag, och inte bara för att det finns massor av spelarrykten att kommentera, väljer jag idag att skriva om silly season. Men till stor del.

Expressen har onekligen satsat hårdast på silly-bevakningen under hösten, och levererar hela åtta artiklar om spelare som väljer att stanna eller röra på sig. Tyvärr väljer Mikael Lustig tydligen att stanna minst ett halvår till i Sundsvall, en spelare jag mycket gärna vill se i Djurgården.

Ett annat rykte som varit i svaj under en tid är att Johan Arneng är på väg från Djurgården. Det har även rapporterats om en schism mellan förre tränaren Kjell Jonevret och Arneng, men frågan är om det inte kan sägas att den senare vann den kampen. För min del är Arneng en av de absolut viktigaste spelarna i Djurgården, den spelare i dagens trupp (ihop med Toni) som under längst tid också har presterat på högst nivå i blårandigt. 2006 blev dock en något svagare säsong från Arnengs sida än vad vi är vana att se. Dessutom har Arneng haft ett tungt år i familjelivet. Den kända IFK Göteborgsbloggen Bara ben på Glenn Hysén väljer att exploatera hans personliga tragedi på följande sätt:
Enligt ryktesuppgifter till Baraben ligger prislappen på Arneng i trakten av förhållandevis "billiga" 3 miljoner kronor och Djurgården har visat god vilja att släppa Arneng som vantrivts i Stockholm under det senaste året och söker ett miljöbyte.

En av Djurgårdens före detta ansvariga tränare har nyligen även berättat för Baraben att Arneng troligtvis skulle vara mer intresserad av att få en framskjuten roll i IFK Göteborg...
Huruvida man bara speglar verkligheten eller som jag ser det blandar ihop hans fotbollsspel, innehållande transfersummor och uttalanden från före detta tränare, med en rent personlig tragedi genom att länka till ett dödsfall inom familjen, som till skillnad från allehanda allsvenska rattfyllor och misshandelsdomar inte på något sätt kan räknas som "eget ansvar", låter jag andra mer kunniga uttala sig om. Personligen tycker jag att det är dåligt gjort av en alltmer humorlös Göteborgsblogg som tycker det är kul med höhö-skämt om kvinnliga fotbollsspelares sexualitet.

Etiketter:

3 Responses to “Spelare sökes”

  1. # Blogger Frankie

    Sicket jävla gnäll. Gnälla är ni bra på ni Stockholmare, jo vad hemskt att exploatera hans familj genom att berätta att en av anledningarna till att han vill ha ett miljöombyte är för att han genomgått en personlig tragedi under året. Vad är det som är hemskt med att informera om detta? Vad är det för gigantiska skygglappar vissa jantelagsivrande pajasar sitter och gömmer sig bakom? Helst skulle du vilja censurera tv och internet från allting som du tycker är lite stötande och kränkande med va? Flytta till Nordkorea så kan du få ditt drömsamhälle.  

  2. # Blogger Tordmule

    Jag tror inte vi har samma humor helt enkelt. Du tycker det är kul med lebbskämt och tycker att det är glimten i ögat att blanda transferrykten med dödsfall. Vad det har med Nordkorea att göra vet jag inte.  

  3. # Blogger Johan seidefors

    "Sicket jävla gnäll. Gnälla är ni bra på ni Stockholmare"

    ja, det där inlägget började ju inte speciellt bra - eller hur Frankie?  

Skicka en kommentar

Search


Kontakt

  • Epost: tordmule [ dog ] gmail.com



Prenumerera

RSS



Blogger
Bloggtoppen.se

Powered by FeedBurner
Get your blog worth button at autopinger.com!