Tordmule

Djurgårdens IF. Och vad som hänt med gamla spelare.


Tydligen ska de flesta klubbar spela i någon slags U21-allsvenska nästa år, det tycker alla är jättebra för då kommer svenska klubbar få bättre arenor, bättre skattevillkor och bättre klimat. De svenska tränarna kommer att bli skickligare, för att inte tala om klimatet. Hönsfoder på Fredriksskans är bye bye. Eller hur var det nu, orsak och verkan? Någon på förbundet (Sune Hellströmer? Tommy Theorin? jag anar medelmåttornas sammansvärjning) har kommit på ett sätt att sätta sprätt på alla de däringa tv-miljonerna som rullade in i våras. Till ingen nytta. Men jag ska faktiskt inte gå in djupare på detta, det har Smokebelch på Forum 1891 redan gjort 2006-11-19 14:34:10 och jag lånar helt sonika hans mycket kloka ord till detta inlägg.

U21 serien är ett praktexempel på idéer som låter bra tre på morgonen för att sedan i dagligt ljus visa sig var just idéer som låter bra tre på morgonen.

Låt mig förklara min ståndpunkt; är du eller någon annan av annan åsikt så har ni fel.

Ideologiskt eller enbart praktiskt eller vadfan som helst så kan det aldrig vara bra att begränsa talang. Som substitut för annat så kan det visst verka bra , men se på OS fotbollen.
Fotboll måste tyvärr vara den sport som har den lägsta statusen av alla medaljer som kan gå att få i OS sammanhang. Att jmf med "VM" guld i Hockey.

Visst är det lockande med en serie där unga talanger kan visa sina kunskaper. visst är det lockande med en serie tävlingsmatcher där klubbar med storhetsvansinne kan köpa upp en hel drös talanger ifrån klubbar där dessa kanske skulle få spela riktigt seriespel och istället mötas i en skyddad verkstad där de slipper spela mot "riktiga" fotbollspelare.

Visst är det lockande med en liga där man slipper en massa åldringar över 21 år som spelar matcher enbart som matchträning.

JAG KAN INTE SE DET POSITIVA I DENNA LIGA!
Jag orkar inte heller framföra en massa idiotiska argument och svara på dem samtidigt.
Vad som än läggs fram i positiv anda så är effekten av denna "liga" att kostnaden för att driva fotbollsklubb ökar, det kommer att öka administrativa poster i exponentiell takt på kanslierna.
Biljetterna blir dyrare!
Varför.
Jo för att skapa en skydda verkstad i Allsvenskan. Att förstärka det monopol som allsvenska klubbar idag har genom ett brett kontaktnät inom kommunnivå och övrig s k "nätverksbyggande!
Jag är övertygad om att malmö ik eller vad de heter är ett bra mycket bättre fotbollslag än malmoe ff, men de kommer med dagens utveckling aldrig ha möjlighet att påvisa det.

en Liga enbart för junisar är en perfekt orsak för stora klubbar att köpa upp talanger ifrån klubbar såsom brage eller liknande och sedan placera dem i karantän eller "talangutveckling" i en liga där de enbart möter liksainnade.
Frågan är hur mycket man utvecklas i en liga där man segregerar talangfulla spelare p g a ålder.

Frågan är om inte spelare utvecklas bättre i riktigt seriespel.

Frågan är om inte denna liga enbart kommer att tterligare spä på det "avstånd" som finns mellan första serien och den s k superettan som finns i landet.

Rörigt visst,.
Men det finns inte ett enda hållbart argument för en u21 liga om det inte är så att man ytterligare vill kräma ur pengar ur en sport att det på sikt dödar intresset för sporten.

överdrivet visst, men så jäkla långt ifrån sanningen är det inte.

en u21 serie; ack så trist.

Etiketter:

0 Responses to “Medelmåttornas revansch”

Skicka en kommentar

Search


Kontakt

  • Epost: tordmule [ dog ] gmail.com



Prenumerera

RSS



Blogger
Bloggtoppen.se

Powered by FeedBurner
Get your blog worth button at autopinger.com!