Tordmule

Djurgårdens IF. Och vad som hänt med gamla spelare.


Idag blir det ingen gammal djurgårdsspelare. Det blir till att börja med en gammal fotbollsspelare, en av de största. Måhända var han inte störst i Sverige, den galopperande majoren som anförde de magiska magyarerna. Kanske var vi alltför förblindade av våra framgångsrika Italienproffs och av våra egna rekordår. På kontinenten var han kanske den störste europén fram till Cruyff och Beckenbauer. De minns honom auf deutsch, en español och francais. Detta om den store.

---

Den lille är före detta tränare i Djurgården. Att det skulle vara svårt att bli av med honom hade jag nästan väntat mig, men det är inte Kjell Jonevret som har utformat anställningen. Det ansvaret faller tungt på DIF:s ledning. Och det var inte nödvändigt att förminska honom ännu mer genom att låta honom få sparken via ett pressmeddelande. Jag har det högsta förtroende för Bo Lundquist, men hans agerande i detta fall tyder på att han antingen hade glömt bort Kjelles villkor, eller att han räknade med att Kjell Jonevret snällt skulle ta mössan i hand och tåga iväg till arbetsförmedlingen. Forsättning lär följa.

---

Drömmen tillskrivs DIF fotbolls arenaansvarige Ulf H Petersson. Jag lär få återkomma i detta fall men att redan nu ha konkreta planer för läktarnas utformning (etage), storlek (25000) och plats (Östermalms IP) är ord som rinner som renaste honung, skördad av blonda oskulder, över mina läppar. Att vi helt uppenbart har tagit ledningen i Stockholms arenarace, är för en klubb som ska vara steget före väldigt passande. Tydligen vill även ett multinationellt agent-reklam-sponsor-bolag gärna doppa fingrarna i honungsburken. Att det skulle vara odelat positivt är jag tveksam till, och påminner gärna om denna mystiska affär. Eller mer konkret rörande IMG; detta och detta.

Etiketter:

1 Responses to “En stor, en liten, en dröm”

  1. # Anonymous Anonym

    I love your blog.

    /Torsdagsmannen  

Skicka en kommentar

Search


Kontakt

  • Epost: tordmule [ dog ] gmail.com



Prenumerera

RSS



Blogger
Bloggtoppen.se

Powered by FeedBurner
Get your blog worth button at autopinger.com!