Tordmule

Djurgårdens IF. Och vad som hänt med gamla spelare.


Inför den allsvenska säsongen 2001 värvades två bomber. Andreas Isaksson från Juventus och Johan Wallinder från Helsingborg. Framförallt Wallinder var efterlängtad bland fansen, där många var oroliga för det lättviktiga anfallet som dessutom berövats på några spelare sedan avslutningen i Superettan. Med Wallinder kom en lite tyngre anfallare som var en av allsvenskans främsta löften, även om han hade haft en märklig formsvacka i Helsingborg som försvunnit såfort han blev utlånad tillbaka till sitt kära Örebro. Men någonting saknades och efter den svaga starten för både DIF och Wallinder säsongen 2001 blev med tiden andra spelare förstaval i kedjan. Sommaren 2002 spelade Johan Wallinder sin sista match i blårandigt mot Väsby i cupen, för att sedan sin vana trogen bli utlånad till Örebro, där han gjorde en fullt godkänd höst och tre mål.

Den förste av Djurgårdens storvärvningar misslyckades alltså helt och spelade endast 21 seriematcher. 2003 blev han utlånad till Enköping, testade bland annat att spela högerback innan han 2004 valde Café Opera (framför Västerås SK). Vad Johan Wallinder därefter har gjort är för Tordmulen okänt.

--

I Irland är silly season lika påtaglig som här. Corks Danny Murphy är nu klar för Motherwell, och det ryktas om att Dundee är ute efter Jason Byrne. Priset till ligans bäste spelare gick för första gången till en icke-europé, Shelbournes offensiva mittfältare och kamerunier Joseph Ndo. Som är kontraktslös. För svenska lag borde det vara en mycket intressant spelare, som bevisligen klarar av att spela i en liga där högt tempo och fysiskt spel premieras före tekniken. Precis som i allsvenskan.

--

Tillägg: Malcolm på Forum 1891 meddelar att Johan Wallinder jobbar på Financial Hearings i Stockholm. Under spelarkarriären tillgodogjorde han sig en ekonomutbildning i Örebro. Om han fortfarande spelar fotboll på någon nivå är okänt.

Etiketter:

0 Responses to “Inga hinder - Johan Wallinder”

Skicka en kommentar

Search


Kontakt

  • Epost: tordmule [ dog ] gmail.com



Prenumerera

RSS



Blogger
Bloggtoppen.se

Powered by FeedBurner
Get your blog worth button at autopinger.com!