Tordmule

Djurgårdens IF. Och vad som hänt med gamla spelare.


Han är fortfarande kapten. Det tror jag många håller med om. Och det är bara två år sedan han lämnade Djurgården. Avskedet blev inte helt värdigt, ett halvår i Essen som ledde till degradering ur 2. Bundesliga, men putsades på slutet med att föra upp Stabaek i högsta ligan och hålla dem kvar där i år. Fansen gillade honom i såväl Ruhr som Oslos förorter, vissa spelare blir alltid älskade, Karlsson är en sån. Hans nio år i Djurgården är en stor bedrift, 168 seriematcher, var han den enda spelare i Superettan 2000 som hade överlevt båda rasen 1996 och 1999?

Jag minns framför allt säsongerna 2002 och 2003 då han var outstanding. Vi glömmer 2004 och tänker hellre på att hans fruga dessutom var skyttedrottning i damlaget, och hoppas att inte bara damlaget får påfyllning av talang i framtiden. Nu ska han tydligen fortsätta som tränare i Magnus Pehrson och Tommy Jacobssons ungdomssatsning, och vi har nog inte sett honom för sista gången i mer officiella DIF-sammanhang. Jag kommer också minnas honom som den senaste (siste?) spelaren i DIF som kunde utföra riktiga glidtacklingar.

---

I spelarjakten dyker det upp ännu mer namn från Irland.
  • Redan förra året djurgårdsryktades det en aning om Corkmittbacken Danny Murphy, nu är det klart att han lämnar Cork. Ny klubb oklar men enligt honom själv lutar det åt England eller Skottland, till exempel Motherwell.
  • Corks stora stjärna de senaste åren George O'Callaghan lämnade i somras klubben efter interna bråk. Fortfarande klubblös men tränar med Ipswich. O'Callaghan är en kraftfull mittfältare som framför allt styr spelet framåt.
  • Före detta Shelbourne är Wesley Hoolahan. För ett år sedan lämnade han klubben för en misslyckad sejour i Livingston, som åkte ur skotska högsta ligan. Då lånades han ut till Blackpool i engelska tredjeligan, där det har gått så bra att de vill köpa loss honom. Hoolahan är en mycket teknisk offensiv mittfältare som fick sitt stora genombrott i Shelbournes CL-kvalmatcher mot Hajduk Split och Deportivo La Coruña 2004. Stuart Baxter känner i alla fall till Hoolahans kvaliteter, fast hur hinner han träna Blackpool och Helsingborg samtidigt?

Etiketter:

0 Responses to “Der Kapitän - Markus Karlsson”

Skicka en kommentar

Search


Kontakt

  • Epost: tordmule [ dog ] gmail.com



Prenumerera

RSS



Blogger
Bloggtoppen.se

Powered by FeedBurner
Get your blog worth button at autopinger.com!