Tordmule

Djurgårdens IF. Och vad som hänt med gamla spelare.


I år blir det ingen cupnerv mer för DIF. Efter att ha gjort fem kassar blev det 2-2 och straffar och utslagna. Det ska sägas att Dahlbergs nick var solklar offside, men frågan är om inte Batans skott som föregick nicken var innanför mållinjen. Jones offsidemål i början är omöjligt att avgöra, men tumregeln är att linjemännen oftare gör misstag på markpassningar än höga bollar, eftersom bollarna på gräset helt enkelt går snabbare. I tv-rutan såg det inte ut som offside. Inte heller den offside en stund senare som blåstes av innan Jones kom till avslut. Men är det svenska cupen, så är det inte allsvenska domargardet utan Lars Kratz, Rättvik, med homies från superettan som ställer upp.

DIF var det bättre laget, även om Johan Oremo ständigt oroade och vann många närkamper. Han kommer med sitt slit och sin lurighet göra många allsvenska försvar oroliga, framför allt när han kommer matas med passningar från Makondele. DIF hade också otur, med Komac ribbskott precis innan full tid och Quirinos dubbla stolpstrykare precis innan full förlängningstid. Men äntligen ett inhopp där Quirino såg vass ut - om avsluten finns inget att säga, utom "otur". Han gjorde helt rätt, siktar man på målvakten blir det inga mål.

På en annan blogg skrev jag i vintras något i stil med att "Dahlberg är en vass avslutare" och det har han faktiskt visat. 3 mål nu på färre spelade minuter än sina huvudkonkurrenter Jones och Jonson.

Vilken underbar lättnad det var att se Tauer på vänsterbacken igen. Bara genom sin vilja att gå framåt låste han Gefles högerkant nästan hela matchen. Han och Stoltz lirar inte i samma division.

Kul att få se Ceesay. Han visade bra känsla i fötterna men måste lära sig att ge 100% i varje duell, det är uppenbart att det räckte med halvfart i Brage förra året. Han behöver förmodligen 2-4 matcher för att acklimatisera sig om Concha försvinner i sommar, innan man vet om han håller på riktigt.

Och spelet fungerar bäst när rätt fot spelar på rätt kant, tycker Tordmulen i alla fall. Inåtvända yttrar blir man inte glad av.

Etiketter:

0 Responses to “Cupnerven”

Skicka en kommentar

Search


Kontakt

  • Epost: tordmule [ dog ] gmail.com



Prenumerera

RSS



Blogger
Bloggtoppen.se

Powered by FeedBurner
Get your blog worth button at autopinger.com!