Tordmule

Djurgårdens IF. Och vad som hänt med gamla spelare.


Kvällspressen måste gotta sig åt att ha hittat en vinkel som säljer kring Djurgården och Paul Lindholm, för nu har man för tredje gången hittat en chocksågningskupp i det ganska allmänna resonemang Lindholm för om eventuella nya spelare. Även om rubriken säger något annat avslutas artikeln med ganska positiva omdömen om Leicester-svensken Nisse Johansson.

Det är ändå överraskande att man söker efter en mittback. DIF har fem sådana i truppen, ok Eldin är på väg bort, men man har framför allt två mycket lovande unga mittbackar i Sölvi & Dennis. En spelare av Johanssons rang skulle utan tvekan vara tänkt för startelvan och vara en tydlig signal från ledningen att man inte tror på ungtupparna.

Men om han ska in i startelvan måste även en av Kuivasto och Johannesson bort. Toni har visserligen kontrakt i ytterligare 2,5 år (Markus har lika länge kvar), men är den enda som kan tänkas avsluta karriären någon annanstans än i allsvenskan. Och spelet i finska landslaget kan tänkas ge honom ett kontrakt i engelska andraligan, samt en sista chans att tjäna stora pengar. Är det så att DIF är på jakt efter en ersättare till Toni? Vet man redan nu att han kommer att försvinna i sommar?

Etiketter:

5 Responses to “Kuivasto på väg bort?”

  1. # Blogger Solsidan

    Intressanta tankar. Av allt att döma behövs det ju någon form av förändring i DIF:s mittlås. Både Mackan och Toni såg osäkra ut mot HBK, och det var skönt att de aldrig ställdes på några större prov...

    Frågan är om Sölvi eller Dennis är mogna uppgiften. 0-2 mot BP i u-matchen vittnar tyvärr inte om det...  

  2. # Blogger Jesper

    Hej, Tordmule! Bra blogg du har! Eftersom jag så ofta blivit tuktad i frågan själv känner jag bara att jag måste påpeka att Toni Kuivasto, så finsk han själv är, dock spelar i det FINLÄNDSKA landslaget. Annars skulle inte spelare som Jonatan Johansson eller Mikael Forssell rymmas i det - för att inte tala om Daniel Sjölund...  

  3. # Blogger Tordmule

    Har du dubbelkollat det, Jesper? Ursprungligen betyder väl "finländsk" finlandssvensk och "finsk" suomi-finsk. Med tiden har orden och betydelserna smält ihop men för att vända på resonemanget skulle alltså ett finländskt landslag exkludera Kuivasto, Litmanen etc.  

  4. # Blogger Jesper

    tordmule: när jag skrev reportage om finländska [sic] landslaget åt Offside blev jag ivrigt förmanad av de finlandssvenska journalister jag pratade med att landslaget skulle kallas just finländskt, eftersom det adjektivet innefattae alla medborgare i Finland, till skillnad från "finsk" som betydde finsktalande.  

  5. # Blogger Tordmule

    Då är det väl så. Tyskarna använder dock orden Finne och Finländer för att skilja på finsk och finlandssvensk.  

Skicka en kommentar

Search


Kontakt

  • Epost: tordmule [ dog ] gmail.com



Prenumerera

RSS



Blogger
Bloggtoppen.se

Powered by FeedBurner
Get your blog worth button at autopinger.com!