Tordmule

Djurgårdens IF. Och vad som hänt med gamla spelare.


Allt började med en sedvanligt ihålig artikel på FotbollDirekt. Ett enda pratminus av Paul pekade i CHOCKVINKEL-riktning, och för att få ihop det klippte man in förra veckans kritiska artikel om Tauer. Mest gammal skåpmat alltså, upprepat igen. Som en halvtaskig blogg ungefär.

Men det finns ju träd att fälla, pappersmassa att koka och tidningspapper att fylla, så det är klart att det till slut nådde de större publikationerna. Och den här gången kryddat med Djurgården Fotbolls VD Alf T Johansson.

Luften är klar och skön att andas ute på Tordmulens kobbe. Det är lugnt och fridfullt och man umgås värdigt med varandra. Det är nog betydligt mer stressigt att ha journalister som ringer och frågar om allt mellan gråsten och vågskum. Och det är bra med en rak kommunikation och att våga säga saker som alla kanske redan ser. Det mår både klubben och supportrarna bra av. Även spelarna, det såg man under Jonevrets freestajling på pressfrågor förra året. Men några saker kan vara bra att tänka på;

Det finns ingen anledning att prata med pressen om utfallet av ett träningspass (även ett sådant där långt träningspass som kallas träningsläger). Vi spelar om poäng och de tar vi på tävlingsmatcher inte på träningspass. Så prata gärna om tävlingsmatcherna. Men Lindholm - inte sära bara rispa.

När det är liten anledning för en tränare att kommentera sin verksamhet är det ännu mindre anledning för VD:n att kommentera detsamma. Från Alf vill vi höra om arenaplaner, sponsorer och kanske nyförvärv. Och om det nu står "samtal med Paul" på schemat behöver vi inte veta det. Det är helt normalt arbete och inget att orda om.

Djurgårdskarameller ska serveras till publiken, inte till pressen.

Etiketter:

5 Responses to “När A blir B”

  1. # Anonymous Anonym

    Bra blogg.  

  2. # Blogger ...grönvita sidan upp!

    Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.  

  3. # Blogger ...grönvita sidan upp!

    Det där är väl ändå in-gen-ting. Vänta bara tills varenda långtidsskadad spelare lögnaktigt påstås vara "avstängd" och "utfryst" och "mobbad" och "hotad".

    Tills "ingen kommentar" automatiskt blir "ingen dementi".

    Tills de där gratis pr-artiklarna om revolutionerande spelsystem, tredubbling av sponsorintäkterna, färdiga arenafinansieringar och, låt oss icke förglömma, manualer, inte dyker automatiskt längre.

    Tro oss, vi vet hur det känns. Allt utom det där sista.  

  4. # Blogger Tordmule

    Om jag bara fattade vad ni menar med dyker, men det är klart att sånt där går i cykler.

    Jämfört med det i förhållande till prestation helt osannolika bajengullandet 1998-2002 är det inte mer än rätt att jag drar på smilbanden åt jakten på er förening.  

  5. # Blogger DGG

    Bra post!  

Skicka en kommentar

Search


Kontakt

  • Epost: tordmule [ dog ] gmail.com



Prenumerera

RSS



Blogger
Bloggtoppen.se

Powered by FeedBurner
Get your blog worth button at autopinger.com!