Tordmule

Djurgårdens IF. Och vad som hänt med gamla spelare.


Bloggen har inte ägnat sig så mycket åt allmänt tyckande och spekulationer. Men i och med att premiären närmar sig kommer mer och mer att ventileras på denna plats. Vill du också bidra med en krönika eller åsikt, hör av dig. Mejlen hittar du till höger, kommentarer i inläggets nederkant.

--

Det är klart att man är laddad inför säsongen. Tyvärr känns inte DIF lika laddat på vissa plan, spelartruppen är fortfarande obalanserad, och vi ska nöta in ett nytt spelsystem som vi inte ens har börjat på än. Vi har gjort några skumma värvningar av ungdomar långt ifrån A-laget. Siggi har lyst med sin frånvaro och idéer.

På vissa områden vet jag att DIF äntligen börjar strukturera sig ordentligt, men vad det gäller A-laget tycks det mig som att man ännu inte har vänt på all bråte från 2006. Spelarna upprepar maniskt att "nu tränar vi på riktigt" precis som de gjort under två år med Jonevret. Ingen uttrycker sig mer specifikt vad som ska förbättras utan utlovar allmänt bara bättre resultat, både för laget och av sig själva. Oförmågan att ta i de egna problemen utandas dåligt självförtroende och självinsikt. Jag är rädd att vi efter 3-4 omgångar i år kommer stå och efterlysa en spelidé och tydliga roller precis som hela 2006.

Det går inte att blunda för att det finns väldigt mycket att göra för DIF, vi måste bygga upp både fysiken och taktiken från grunden. Det är en omfattande uppgift där andra lag i nuläget har hunnit längre. Dessutom är det mindre än två månader kvar till premiären men vi har inte ens spelat vår första träningsmatch.

Jag är inställd på ett 2007 som kan bli ganska tufft.

Etiketter:

0 Responses to “Shakermaker”

Skicka en kommentar

Search


Kontakt

  • Epost: tordmule [ dog ] gmail.com



Prenumerera

RSS



Blogger
Bloggtoppen.se

Powered by FeedBurner
Get your blog worth button at autopinger.com!