Tordmule

Djurgårdens IF. Och vad som hänt med gamla spelare.


När det sägs att fotbollskarriärer ofta handlar om slumpen och att vara på rätt plats vid rätt tillfälle brukar jag hålla med och tänka på Rillo Hendrix. Den egna produkten som gjorde debut redan som 17-åring i allsvenskan 1999. Och som desillusionerad 21-åring lämnade klubben efter dubbla SM-guld 2002 & 2003, trots 44 matcher under sin tid i DIF. Då kändes han redan rutinerad, idag har Djurgården en ung och lovande isländsk mittback som knappt har fått speltid på purunga 23 år samt en jätteung pojklandslagstalang på 19 år som måste vårdas ömt för att inte vissna i förtid. Visst ser man på spelare med olika perspektiv.

Men det måste ha känts surt för Henriksson. Tordmulen tyckte alltid att han var ett strå vassare än hans närmaste konkurrent Peo, framförallt på grund av huvudspelet. Så helt plötsligt tar man in en finsk landslagsman samtidigt som den andra mittbacksplatsen innehas av lagkaptenen. Klart det är svårt att få speltid då och kanske förståeligt att Hendrix sökte sig vidare efter 2003. Men frågan är vad som hade hänt om han stannat över 2004. När lagkaptenen efter en usel inledning petas får förste reserv chansen. Elias Storm går in och håller platsen i nästan ett år. Är jag den enda som tror att Henriksson fått chansen före Storm om han varit kvar?

Nätrullaren som avgjorde Henrikssons karriär förde istället iväg honom till BP, Århus och Västerås innan han inför allsvenskan 2007 återvände till BP.

Etiketter:

0 Responses to “You could be mine – Richard Henriksson”

Skicka en kommentar

Search


Kontakt

  • Epost: tordmule [ dog ] gmail.com



Prenumerera

RSS



Blogger
Bloggtoppen.se

Powered by FeedBurner
Get your blog worth button at autopinger.com!