Tordmule

Djurgårdens IF. Och vad som hänt med gamla spelare.


Olika källor lyfter fram hur dåligt Jan Tauer rankas av tyska tidningen Kicker. Här kommer lite mer fakta upp på bordet. Betygen kan för övrigt beskådas här.

Som synes på länken rankas Tauer på 192:a plats av 193 möjliga. Dock så gäller listan bara de med mest speltid, alltså är Tauer "näst sämst" av de "ordinarie". Han har 18 betygsatta matcher av 25 möjliga, för att komma med på listan måste man ha blivit betygsatt i minst 13 matcher, dvs mer än hälften av matcherna. 2. Bundesliga som sådan engagerar annars upp mot 400 spelare.

För det andra är hans betygsnitt 4,28 på en skala 1-6 där 1 är bäst. Inte alls dåligt faktiskt då 2. Bundesligas allra bästa spelare Federico i Karlsruhe har 2,62, en skillnad på endast 1,66. Med andra ord är spannet väldigt smalt och en relativt liten skillnad mellan de bästa och de sämsta i denna liga.

För det tredje försöker Kicker använda samma betygsskala för 1. Bundesliga som 2. Bundesliga. Då kan man se att Tauer med sina 4,28 bland annat går jämnt med Paraguays landslagsman Nelson Valdez (bekant från VM) i Dortmund, som har 4,29.

Slutsats: Kickers betyg visar att Tauer inte på något sätt tillhör toppen i 2. Bundesliga, men att skillnaden mellan topp och botten inte är så stor. Att betygen inte säger allt syns också i de låga betygen till en del spelare som skulle dominera allsvenskan totalt, till exempel Valdez men också stjärnor som Mehdi Makavikia (4,25) eller Halil Altintop (4,05).

Etiketter:

1 Responses to “Näst sämst i 2.Bundesliga?”

  1. # Blogger Johan seidefors

    Snyggt rapporterat. Här i Amsterdam (Schiphol) verkar nyheten inte kommit ut än, för alla beter sig precis som vanligt. Märkligt.  

Skicka en kommentar

Search


Kontakt

  • Epost: tordmule [ dog ] gmail.com



Prenumerera

RSS



Blogger
Bloggtoppen.se

Powered by FeedBurner
Get your blog worth button at autopinger.com!