Tordmule

Djurgårdens IF. Och vad som hänt med gamla spelare.


Igår tog sig FC Köpenhamn och Bröndby till final i vår skandinaviska svampliga, och de vita lejonen på Parken har därmed chans att ta sin tredje raka seger i ligan - ett otvivelaktigt bevis för FCK:s dominans i Skandinavien. Rosenborg får ursäkta. I övrigt har man kunnat se att danska lag (tre lag i semifinal i år) nog är lite bättre svenska och norska, och att norska lag faktiskt har varit lite av en besvikelse trots att de kommer från den högst rankade ligan.

Royal League letar fortfarande efter sin naturliga form, och det är tveksamt om det blir någon mer säsong. Årets upplaga närmade sig dock idealet då man lade stort fokus på att spela av hela gruppspelet innan jul. Bra så, fortsätt med det. Det var också en bra idé att spela igång ligan fortast möjligt efter de svenska och norska ligornas slut. November och december är mycket bättre fotbollsmånader än snöiga februari.

Förra upplagans stora nyhet, att slopa gruppspel två, var också en bra idé. Kvarts- och semifinaler ger en lämplig mängd matcher och är lätta att överskåda. Om det ska vara hemma-borta möte eller endast en match som i år spelar mindre roll. Men så långt två förändringar som har varit förbättringar.

Tyvärr har en förändring skett till det sämre, det tidiga slutspelet i Royal League. Varken klimat eller intresse är optimalt i slutet av februari och början av mars. RL 2005 var här mycket bättre med finalen först i början av juni om jag minns rätt. Väldigt få av RL-lagen spelar i Europa efter nyår så anledningarna att spela matcher i mars (de är tänkta att fungera som uppladdning för Uefacup och Champions League-matcher) är få. Kvartsfinal i april, semi och final i maj vore en mycket mer intressant lösning.

Alltså - spela klart gruppspelet innan jul, sedan ett långt uppehåll och dra igång slutspelet först när spelet i de inhemska ligorna är igång i april, är mitt recept för ett mycket mer spännande Royal League, en tävling som är viktig för de skandinaviska och inte minst svenska lagen. Låt den inte gå under på grund av dålig planering.

Etiketter:

0 Responses to “Kungliga ligan”

Skicka en kommentar

Search


Kontakt

  • Epost: tordmule [ dog ] gmail.com



Prenumerera

RSS



Blogger
Bloggtoppen.se

Powered by FeedBurner
Get your blog worth button at autopinger.com!