Tordmule

Djurgårdens IF. Och vad som hänt med gamla spelare.


Så samlades den nya, för tillfället rekordstora, truppen till starten av försäsongen igår. Även om inte alla var på plats igår och även om en del ska bli utlånade består Djurgårdens A-trupp just nu av 28 man, varav kanske bara två (Concha & Magro) försvinner inom det närmaste halvåret. Kanske även gamla parhästarna Amoah & Kozica hänger löst. Detta för en säsong på maximalt 32 matcher.

--

Som jag skrev inleddes träningen ihop med några nya ansikten. Inga namn som får allsvenskan att skaka, men i all enkelhet tre unga, svenska spelare. Christoffer Karlsson är den onekligen mest intressanta, och även närmast startelvan. Faktum är att han redan nu kanske står först i kön bakom Arneng och Komac. Med Rasck, Barsom, Bergtoft och Arnason (på väg bort?) ur bilden är också vårt defensiva mittfält tunnare än någonsin. Mikael Dahlberg kan bli ett intressant alternativ med sin längd och styrka i anfallet, men Per Johansson sorteras in i Boskailo-facket. Det fack där jag frågar mig vad meningen med värvningen är. Betänk detta:
  • Vi har betalt muchos dineros för en div 3-spelare, för att omgående låna ut honom i ett år. När han kommer tillbaka kan man knappast förvänta sig att han går in i startelvan, men även om han gör det är kontraktet bara på tre år vilket gör att det år man kan förvänta sig att han blir ordinarie i DIF (2009) är samma år som hans kontrakt går ut.
--

Det har ju tummats på "den nya taktiken" i dessa spalter, men Tordmulen hör redan hur röster höjs i en förort norr om Stockholm för att säga "nejnej, så spelar redan vi". Så värst nytt - för allsvenskan alltså - blir inte systemet. Nytt för DIF efter de senaste årens 4-3-3 - ja. Frågan är väl mest vem av Arneng och Komac som ska ta den defensiva mittfältsrollen, och hur det ultimata anfallsparet ser ut. Dahlberg är ju onekligen mer av en centertyp, och Jonson kommer nog få spela i den offensiva "trean". Quirino-Jones alltså? Och ska verkligen en av ytterbackarna som kommer att forsa fram på kanterna och mata in inlägg heta Stoltz?

Etiketter:

2 Responses to “A new morning, changing weather”

  1. # Anonymous Anonym

    "Vi har betalt muchos dineros för en div 3-spelare, för att omgående låna ut honom i ett år. När han kommer tillbaka kan man knappast förvänta sig att han går in i startelvan, men även om han gör det är kontraktet bara på tre år vilket gör att det år man kan förvänta sig att han blir ordinarie i DIF (2009) är samma år som hans kontrakt går ut."

    Det kan ju också det att om man efter ha lånat ut honom till BK Forward (eller någon annan div 1-klubb) märker att han inte alls håller måttet, så sitter man inte med en oanvändbar spelare under kontrakt.
    Tror att DIF skriver nytt kontrakt med honom redan efter 2 år om han utvecklas som man hoppas. Och att han då inte har något emot att skriva på kontraktsförlängningen heller.  

  2. # Blogger Tordmule

    Och om han inte håller måttet har vi alltså betalt muchos dineros för honom, en junior i div. 3. Men utvecklas han bra är det alltså bara att hoppas att han skriver på en förlängning. Jag personligen hoppas att DIF byggde sin verksamhet på något mer stabilt än förhoppningar.  

Skicka en kommentar

Search


Kontakt

  • Epost: tordmule [ dog ] gmail.com



Prenumerera

RSS



Blogger
Bloggtoppen.se

Powered by FeedBurner
Get your blog worth button at autopinger.com!