Tordmule

Djurgårdens IF. Och vad som hänt med gamla spelare.


När DIF hade åkt ur Uefacupen mot Cork 2005 värvades Jesper Håkansson. Man undrar vad som hade hänt om DIF planenligt hade slagit ut Cork, hade vår förstärkning fortfarande hetat Jesper Håkansson? Eller var han en deal som DIF inte kunde dra sig ur?

I de matcher han spelade, mest Royal League-matcher (det blev bara ett inhopp i allsvenskan), var han aldrig sämre än någon annan. I bortamatchen mot Vålerenga kanske till och med bättre än de flesta. Det är logiskt att han konkurrerade med den spelare han liknade mest, Daniel Sjölund. Lite bra på allt, men utan spetskvaliteter. Precis som Daja utbildad i utlandet, vilket i jämförelse med deras svenska likar tycks ge en tiofalt mer funktionell teknik, det vill säga löpa snabbt med boll och få misstag. Nog har vi en del att lära i ämnet fotbollsutbildning. Å andra sidan ger inte säkerhetsspel många pluspoäng som tia.

När ett år hade gått och Håkanssons option löpte ut var det naturligt att han fick lämna. Idag spelar han i ADO den Haag.

--

På ADO den Haags hemsida såg jag att Geert den Ouden inte längre spelar där. Han tjänar numer sina floriner i Willem II Tilburg i holländska högstaligan. För er som glömt: Geerts hemsida.

Etiketter:

0 Responses to “Välutbildad - Jesper Håkansson”

Skicka en kommentar

Search


Kontakt

  • Epost: tordmule [ dog ] gmail.com



Prenumerera

RSS



Blogger
Bloggtoppen.se

Powered by FeedBurner
Get your blog worth button at autopinger.com!