Tordmule

Djurgårdens IF. Och vad som hänt med gamla spelare.


Jag minns en artikel inför säsongen 1999, där de tre stockholmsklubbarnas unga stjärnskott presenterades. För Hammarby poserade Kennedy och berättade om ribbskottet när han provtränade med Manchester United, AIK hade som svenska mästare inte riktigt plats för någon tonåring men representerades av Andreas Johansson, och Djurgården hade Joel Riddez. Den vänsterfotade stortalangen som var med i det hajpade P80-landslaget, nog anade man en ny Jesper Blomqvist här. Dessutom djurgårdare sedan barnsben.

Av dessa tre spelare var det kanske ändå Joel Riddez som fick den mest väntade utvecklingen. Andreas Johansson fastnade på bänken i AIK, och Kennedy dominerade inte alls i det lag som blivit fyra 1998 som tidningarna skrev att han skulle göra. Riddez däremot fick en del speltid i ett ganska dåligt lag, och märktes inte så mycket. Men han var ju ung och skulle säkert utvecklas med tiden, allsvenskan skulle härda honom.

Tyvärr blev han inte heller härdad i superettan 2000. Åtminstonte inte så att det var värt att spela kvar i Djurgården. På ett något sorgligt sätt kan Riddez tid i Djurgården sammanfattas med att han spelade 37 seriematcher, men i 36 av dessa blev han antingen utbytt eller inbytt. Sommaren 2001 lämnade han DIF för en utlåning till Assyriska som kom att vara i två och ett halvt år. Sen blev det Örebro. Ett lag som kommer springa in på Stadion 2007 med Riddez som vänsterback, ja kanske till och med som en av de rutinerade stöttepelarna. Av den unge Jesper Blomqvist blev det en Niclas Rasck, så att säga.

Det berömda P80-landslaget innehöll en gång följande fantastiska spelare. Så förgänglig kan berömmelse vara.

Etiketter:

0 Responses to “Ännu en återvändare - Joel Riddez”

Skicka en kommentar

Search


Kontakt

  • Epost: tordmule [ dog ] gmail.com



Prenumerera

RSS



Blogger
Bloggtoppen.se

Powered by FeedBurner
Get your blog worth button at autopinger.com!