Tordmule

Djurgårdens IF. Och vad som hänt med gamla spelare.


I dagens Aftonblad berättar Paul Lindholm att Djurgården skissar på ett nytt spelsystem. Än så länge vet inte ens spelarna något, men Aftonbladet talar ändå om ett 3-5-2. Jag vet inte vad jag ska tro. Innan numerologin tar överhanden tror jag ändå att många tränare känner en instinktiv oro inför en trebackslinje. Det är mer troligt att det handlar om justeringar eller förändringar av de spelsystem truppen behärskar i nuläget. Den mest positiva nyheten är onekligen att det fortfarande är förstärkningar på gång.

Tordmulens tips är dock att DIF överger 4-3-3 med tanke på det spelarmaterial man har. Den osäljbare Quirino har vid flera tillfällen berättat att han trivs bättre i ett tvåmannaanfall, samtidigt som DIF saknar tillräckligt skickliga mittfältare för 4-3-3. Systemets största styrka, det numerära överläget på innermittfältet, är också dess största svaghet när spelarna inte räcker till och det numerära överläget vänds till ett tomrum på planens övriga delar.

Artikeln i övrigt är svårtolkad. I en bisats uttalar sig Abgar Barsom om truppen, trots att han varken är huvudföremålet för artikeln eller ska spela för DIF nästa år. Lite längre ner uttalar sig der Kapitän Johannesson, innan artikelförfattaren berättar att han egentligen ville göra en intervju med Bosse Lundquist. Är det måhända ett reportage som rann ut i sanden som en silly season-artikel? För det är inte ofta under silly season det figurerar fyra olika källor i en och samma artikel.

Arenafrågan tröskar vidare. Idrottsnämnden fortsätter att uttala sig för två arenor. Men i ärlighetens namn är det inget nytt under solen. Var kan man spela på byggstart före valet 2010? Jag sätter emot.

Etiketter:

1 Responses to “Först med det senaste”

  1. # Anonymous Anonym

    2007 blir Qs år.  

Skicka en kommentar

Search


Kontakt

  • Epost: tordmule [ dog ] gmail.com



Prenumerera

RSS



Blogger
Bloggtoppen.se

Powered by FeedBurner
Get your blog worth button at autopinger.com!