Tordmule

Djurgårdens IF. Och vad som hänt med gamla spelare.


Igår blev det tydligen klart med Barsoms nya klubbadress, han följer med Elias Storm till Messiniakos Kalamata. Även om det länge från Djurgårdens håll har varit officiellt att Abgar Barsom inte skulle få nytt kontrakt har Tordmulen ändå hoppats att det var ett förtida beslut från till exempel Kjell Jonevret som skulle kunna rivas upp av den nya tränarduon. Dessutom är truppen fortfarande rejält ihålig och man kan sannerligen inte säga att några av de alternativ som finns kvar är bättre än Abgar Barsom. Kvar efter Barsoms adjö är en bitter eftersmak av att DIF ville ha bort honom på andra grunder än rent fotbollsmässiga.

Abgar Barsoms två perioder i DIF har varit händelserika. Den första med det magiska spelet i allsvenskan 2001 som i mångas ögon borde ha lett till en landslagsplats, men som avslutades med kontraktsbråk och flytt till Holland. Den andra perioden inleddes med haussning från Zoran men skador direkt 2004 som gjorde att han aldrig kunde göra sig själv rättvisa. Trots den spottkopp han blev visade han på ett enormt djurgårdshjärta och kämpade med 100%-iga kämpainsatser i match efter match 2005 till sig fansens hjärtan igen. Tyvärr har han aldrig riktigt blivit kvitt skadorna och fått spela i toppform, och tyvärr har DIF:s styvnackade lagledning 2006 aldrig testat honom som ytter igen, trots att det är där han varit som bäst under sin karriär och även med ett 15 minuters inhopp mot Gais i cupen visade att det där finns enorm potential.

Självklart har även Barsom sig själv att skylla - till viss del. Varför har han inte kunnat inse sina begränsningar och bett tränaren att få testa lite som ytterback eller ytter, det är som att de många alternativen man har på innermitten gav Barsom beslutsångest. Ute på kanten finns bara ett alternativ - slå sin gubbe. Kanske har även hans fotbollsöga varit för stort för hans kunnande, han ser luckor som hans fötter inte klarar av att hitta.

I mina ögon är förlusten av Barsom en ren försvagning, på flera plan.
  • Han är den som varit med längst, en av endast tre spelare som var med om året i superettan 2000. Gissa vilka de andra är?
  • Han hade något mer än bara lagkänsla, ja rentav känslor för Djurgården. Detta i en trupp där spelaromsättningen har varit mycket hög, då är det viktigt med trotjänare.
  • Han har aldrig kategoriskt förkastat att spela som vänsterback. Bara krävt att få ett besked. Idag står vi med enbart Robert Stoltz på vänsterbacken, och två halvreserver i Batan och Ceesay.
  • Han har haft det svårt på mittfältet, och jag vill helst inte se honom där. Men på ett innermittfält där det är relativt tomt bakom Arneng och Komac får han definitivt plats bland reserverna.
  • I DIF:s nya spelsystem hade två av platserna passat Barsom utmärkt.
Jag hoppas att det bara är på grund av julledigheter och att ännu inte allt är klart som Barsoms nya klubb inte annonseras på dif.se. Något annat vore så ovärdigt, så ovärdigt.

Etiketter:

0 Responses to “Abgar Barsom Djurgårns Maradona”

Skicka en kommentar

Search


Kontakt

  • Epost: tordmule [ dog ] gmail.com



Prenumerera

RSS



Blogger
Bloggtoppen.se

Powered by FeedBurner
Get your blog worth button at autopinger.com!